در این مقاله به ۴ ویژگی یک مشاور تولید در پرورش قارچ دکمهای میپردازیم تا شما در زمان انتخاب آن، بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید؛ اما قبل از پرداختن به ویژگیهای یک مدیر تولید خوب، باید به چند سؤال پاسخ دهیم.
چرا باید مشاور استخدام کنم؟
فرایند پرورش قارچ دکمهای، نیازمند به متخصصین و افراد باصلاحیت در زمینهی تولید و پرورش قارچ دکمهای می باشد، بنابراین استفاده از این افراد نهتنها افزایش و بهبود عملکرد برای شما دارد، همچنین از خسارتهای پیشبینینشده و ناگهانی جلوگیری میکند و این تنها در صورتی است که شما یک مشاور تولید خوب و با اخلاق و درعینحال مسلط به کار انتخاب کنید.
در چه زمانی نیاز به مشاور دارم؟
وقتی عملکرد خود را از کمپوست یکسان با دیگران از همان کمپوست و خاک مقایسه میکنید و از نتیجه کیفیت و کمیت در مقایسه با دیگران راضی نیستید.
وقتی قصد دارید وارد کسب و کار پرورش قارچ خوراکی شوید و میخواهید که سعی و خطا نکنید یا قصد توسعه آن را دارید و میخواهید بهتر از قبل عمل کنید و از صرف هزینههای مجدد جلوگیری کنید.
وقتی مشکلی در عملکرد (کمیت و کیفیت) محصول خود دارید و یا هزینههای جاریتان بالاست.
وقتی که مشکل آلودگی دست از سرتان برنمیدارد و نمیتوانید بار کامل کمپوست و فلش سوم را برداشت کنید.
فکر کنید شاید وقتش باشد که الآن یک مشاور خوب استخدام کنید تا بتواند با راهنمایی و نظارتش مشکلات شما را برطرف کند.
و اما یک سؤال …
مشاور خوب کیست؟
باید در حالت ایده آل یک مشاور تولید خوب را کسی بدانیم که تجربیات زیادی در طراحی و ساخت کسبوکار شما دارد و از اطلاعات بهروز برخوردار است و از هزینههای سعی و خطای مجدد جلوگیری میکند و چون از بیرون به کسبوکار شما مینگرد خیلی از اشتباهات و ایراداتی که به علت روزمرگی به چشم شما نمیآید را مشاهده میکند و با توجه به شرایط شما، بهترین راهکار و پیشنهاد را ارئه میدهد.
او به منافع کارفرما مینگرد و فرایندهای تولید را برای شما راحتتر طراحی میکند. مثلاً برای یک واحد پرورش با ظرفیت حدود ۸ سالن ۲۵ تنی و مصرف سالانه حدود ۱۲۰۰ تن کمپوست؛ اگر تأثیر حضور مشاور را متوسط در کمترین حالت ۲ درصد در نظر بگیریم ۲۰ تن قارچ در سال میشود. پس در یک کلام باید گفت که مشاور تولید میتواند در سودآوری واحد شما بسیار مؤثر باشد.
۱- سابقه تولید
صرف فارغالتحصیلی در رشته کشاورزی با تحصیلات دانشگاهی برای یک مشاور نمیتواند ضمانتی برای کیفیت کار مشاور باشد، البته تحصیلات بهعنوان پایه لازم است ولی مشاور باید تجربه لازم و کافی داشته باشد. مهمترین پارامتر در انتخاب یک مشاور در پرورش، رزومه حال و قبل مشاور تولید است و گذراندن کلاسها و دورههای آموزشی یا مدرک تحصیلی و گواهینامههای دوره، هیچگونه ضمانتی نمیتواند برای شما باشد که از کسی بهعنوان مشاور استفاده کنید. قبل از استخدام و عقد هرگونه قراردادی رزومه کاری فرد را بگیرید، حتی اگر شما میخواهید برای یک سالن تولید، مشاور بگیرید، لازم است این کار را انجام دهید. حجم کار شما مهم است و مشاور چند سالن کوچک یا چند تک سالنی با مشاور در یک واحد بزرگ نتایج متفاوتی خواهد داشت.
بنابراین برگزاری همایش و کلاس و سابقه آموزشی و تحصیلی و … را ملاک نکنید.
شما باید برای این سه سؤال از او پاسخهای مفید و باکیفیت بیابید.
تاکنون چند کار اجرایی انجام داده است؟
چه مجموعهای را مدیریت کرده یا مشاوره داده است؟
و نتایج کارش چگونه بوده است و آیا کارفرمای قبلی میتواند آن را تائید کند؟
و درنهایت با صاحب آن مجموعه و کسبوکار تماس بگیرید. حتماً با محل کار قبلی مشاور تماس بگیرید و سابقه کاری فرد را بپرسید. کسی که در مشاور قبلی خود نتوانسته باشد رزومه خوبی از خود بهجا گذاشته باشد چگونه انتظار دارید به تولید شما کمک کند و مشکلی را حل کند!
۲- اخلاق فردی
اعداد و ارقام موردنظر را که ارائه میدهد با واقعیت مقایسه کنید. اگر کسی درآمد و اعداد بالا برای شما ارائه داد کمی واقعبین باشید و ما پیشنهاد میکنیم که ابتدا به دیده شک، به آمار داده شده بنگرید تا پس از تحقیقات از صحت آن مطمئن شوید.
حتماً دقت کنید حتی اگر ارقام صحیح باشد همه کار، اعداد و ارقام نیست، بلکه اخلاق کاری هم مهم است. یک مشاور نامناسب میتواند سیستم کاری و کارگری شما را به هم بریزد پس در پرسوجو از مشاورههای قبلی، خصوصیات اخلاقی فرد را با سؤالات چالشی استخراج کنید. درباره اینکه چه سؤالاتی بپرسید در یک مقاله دیگر بیشتر صحبت خواهیم کرد.
۳- اخذ ضمانت
ما در تجربیات شخصی خود دیدهایم که بعضی از واحدها از مدیریت یا مشاوره تولید ضعیف، چه خسارتهایی دیدهاند که اگر به این نکات توجه میشد این مشکلات پدید نمیآمد؛ بنابراین طی قراردادی ضمانت لازم را بگیرید تا به این صورت او نیز به تعهداتش عمل کند.
پس از گرفتن ضمانت و تعهد بعضی از صاحبان کسب و کار، کار را به امید مشاور یا مدیر تولید خود رها میکنند و فراموش میکنند که در حقیقت مسئولیت اصلی تولید و مسائل جانبی به عهده کارفرماست و با یک قرارداد و اخذ چک تضمین، هیچگاه ضمانتی برای تولید نیست. تا مدتی در کنارش باشید، هم بر کارش نظارت کنید و هم او را با سیستم کاری آشنا کنید. پس از اطمینان از عملکرد او، کار را آرام آرام تحویل دهید.
۴- عقد قرارداد مناسب
حتماً یک قرارداد صحیح بین دو طرف به امضا برسد و در آن مشخص کنید دقیقاً قرار است در کدام قسمت از کسب و کارتان به شما مشاوره بدهد قرار است چه گزارشهایی را و در چه زمانهایی به شما اعلام نماید؟ در ابتدای کار شرح وظایف او را در قرارداد مشخص کنید.
ساعات کاری را در قرارداد نظر بگیرید و در قرارداد مشخص شود که در ماه چند ساعت باید در کنار شما باشد.
به منافع مشاور نیز توجه داشته باشید یک قرارداد خوب و دو طرفه مطمئناً هم شما و مشاورتان را راضی نگه خواهد داشت و نتایج خوبی خواهد داشت. پرداخت در ازای عملکرد مناسب که باعث افزایش تولید شود برای طرفین مفید و مؤثر خواهد بود پس در ازای افزایش عملکرد پاداش مناسب در متن قرارداد در نظر بگیرید. این افزایش را باید در جدولی به همراه کیفیت و درجه بندی (بر اساس کمیت و کیفیت) تنظیم شود. با توجه به حجم تولید و درصد عملکرد از او بخواهید مدتی سیستم شما را کنترل کند و ایرادات کار شما را بگوید.
نیازهای او را در ابتدای کار بخواهید تا پس از عدم نتیجهگیری بهانهای برای آن نداشته باشد. شاید شرایط و امکانات موردنیاز او را، نتوانید پاسخگو باشید، از همان ابتدا تعداد نیرو و احتمالاً کارشناسان مورد نیاز، ایاب و ذهاب، نحوه حضور در شرایط خاص، نحوه ارائه درخواستها، تعمیرات و… را مشخص و توافق کنید تا در انتها فرصتی برای بهانهگیری طرفین ایجاد نشود.
منبع: دیتاقارچ
:: برچسبها:
پرورش قارچ دکمه ای&مشاور ,
:: بازدید از این مطلب : 88
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0