تولید قارچ دکمهای در ایالاتمتحده آمریکا یک صنعت ۴۸۰میلیون دلاری است. در چرخه محصول، قارچها در طول فلشهایی با فاصله تقریباً ۷ روزه برداشت میشوند. بعد از دو فلش اول، تولید قارچ بهشدت کاهش یافته و فلشهای بعدی، قارچ کمتری تولید میکنند. پرورشدهندگان قارچ دکمه ای معمولاً پس از فلشهای دوم یا سوم، کمپوست های سالنها را دور میریزند؛ زیرا بر این باور هستند که تولید قارچ در فلشهای آخر به دلیل تخلیه مواد غذایی کمپوست کاهش مییابد.
حذف لایه پوششی بعد از دو فلش اول و تغذیه مجدد کمپوست با کنجاله پنبهدانه و مجدداً ایجاد لایه پوششی بر روی کمپوست از روشهای افزایش عملکرد قارچ دکمهای میباشد.
کنجاله پنبه دانه
عملکرد قارچها همچنین با افزودن کازئین هیدرولیزات محلول در زمانهای مختلف بعد از پوشش دهی افزایش مییابد. در برخی از مطالعات بیانشده که کاهش تولید قارچ در فلشهای پیدرپی ممکن است با کاهش در مواد غذایی خاص همراه باشد ولی برخی دیگر از مطالعات این کاهش عملکرد را ناشی از تجمع مواد سمی، مواد معدنی و یا حضور رقیبان میکروبی در کمپوست میداند.
تولید و آمادهسازی کمپوست از مواد اولیه خام هزینه زیادی دارد و تخمین زدهاند که در ایالاتمتحده امریکا هر ساله حداقل ۳۶ مترمکعب از کمپوست های مصرف شده دور ریخته میشوند؛ بنابراین روشی برای افزایش عملکرد قارچ دکمهای از طریق استفاده مجدد از کمپوست مصرف شده، میتواند هر ساله منجر به کاهش هزینههای تولید کمپوست و جلوگیری از دور ریخت کمپوست های مصرف شده گردد.
روش انجام آزمایش:
در این پژوهش اثر افزودن مکملهای غذایی به کمپوست قارچ مصرف شده برای تولید محصول دوم قارچ بررسی شده است. سه آزمایش بر کمپوست مصرف شده انجام گردید. آزمایش اول شامل حذف لایه پوششی بعد از اتمام فلشهای اول و دوم و بعد از آن افزودن مکملهای غذایی و لایه پوششی، آزمایش دوم مانند آزمایش اول با این تفاوت که فلش سوم هم افزوده شد و آزمایش سوم همچون دو آزمایش قبل و همچنین تأثیر مکملهای غذایی بعد از فلش دوم بررسی گردید و در آن از قارچکشها هم استفاده شد.
قارچها بعد از فلشهای اول، دوم و سوم برداشت شدند، سپس لایه پوششی آنها برداشته شده و سپس کمپوست قارچ تفکیکشده و با مکملهای غذایی همراه با قارچکش به بستر داده شد و مجدداً پوشش دهی شدند. تولید کل محصول دوم، زمانی که کمپوست بعد از اولین فلش مکمل دهی شد در مقایسه با مکمل دهی مجدد بعد از دومین و سومین فلش بیشتر بود. غلظتهای پتاسیم و املاح محلول افزایش یافت و این نشان میدهد که خارج کردن لایه پوششی به کاهش تجمع مواد محدودکننده رشد، کمک میکند.
پوشش دهی مجدد و استفاده از مکمل غذایی مجدد در کمپوست قارچ یک فرصت بالقوه برای افزایش درآمد و کاهش هزینه آمادهسازی و بازیافت کمپوست برای پروش دهندههای قارچ است. توانایی کمپوست قارچ دومین کشت، شانس افزایش عملکرد را تا ۴۰ درصد یا بیشتر با توجه به پوشش دهی مجدد و استفاده از مکمل غذایی مجدد بعد از اولین، دومین یا سومین فلش میدهد. پوشش دهی در اوایل چرخه رشد محصول میتواند موجب افزایش عملکرد و تولید محصول در کشت دوم شود و این در عین حال منجر به کاهش زمان مواجهه با آفتها، پاتوژن ها و کپکهای هرز که اثر منفی بر روی تولید محصول دارند، خواهد شد.
از سوی دیگر، پوشش دهی مجدد بعد از اولین فلش میتواند موجب افزایش خطر اقتصادی یا افزایش هزینه شود. درصورتیکه دومین کشت با شکست مواجه شود، پرورشدهندهها ممکن است هزینههای خود را با اولین کشت جبران نکنند و آنها به برداشت دومین محصول وابسته خواهند بود.
از این روی لازم به ذکر است که پرورشدهنده تنها زمانی اقدام به پوشش دهی مجدد میکنند که اطمینان حاصل کنند پاتوژن هایی نظیر ورتیسیلیوم، تریکودرما، بیماریهای قارچی، موریانهها و نماتدها در کمپوست، قبل از استفاده از مکمل غذایی و پوشش دهی مجدد حضور ندارند. نماتد های ساپروفیتی نیز میتوانند بهشدت مشکلآفرین باشند زیرا سریعاً تکثیر شده و بر کل محصول قارچ اثر منفی میگذارند.
اسپیر در سال ۱۹۹۸ یک روش ساندویچی را توصیف میکند که از تلقیح ماده پوششی CI بهعنوان پوشش کمپوست (۲۵۰ گرم CI بر مترمربع کمپوست) استفاده کرده و امکان پوشش دهی کمپوست فاز ۲ را به جای بازه زمانی ۱۳ روزه به شش روز رشد میرساند. طی چندین سال تلاشهای زیادی برای پوشش دهی زودهنگام صورت گرفته است ولی با موفقیت مواجه نشده است زیرا میسلیوم در مادهی پوششی CI نمیتواند به مواد غذایی کافی در کمپوست دست پیدا کند و گرسنه میماند.
کلر
حذف لایه پوششی قبل از افزودن مکملهای غذایی و پوشش دهی مجدد میتواند موجب افزایش از بین رفتن املاح محلول محدودکننده رشد ازجمله پتاسیم شود.
مقدار و نوع مکملها میتوانند در زمان افزودن مکمل غذایی بعد از پوشش دهی بر عملکرد قارچ اثر داشته باشد. شیزل در سال ۱۹۶۴ گزارش کرد که افزودن ۱/۵ درصد و ۳ درصد کنجاله پنبهدانه به کمپوست قارچ پوشش دهی شده بعد از دومین فلش منجر به افزایش ۵% و ۱۸% نسبت تیمار شاهد میشود. همچنین سان انتونیو گزارش کرد که تزریق سطوح مختلف هیدرولیزات کازئین محلول به کمپوست در مراحل مختلف منجر به افزایش عملکرد قارچ میشود.
نشان دادهشده است که برخی از آمینواسیدهای خاص که موجب محدود شدن عملکرد قارچ میشوند، در این فرایند حذف میشوند بر اساس نتایج مطالعات، وقتی نوع خاصی از پروتئین گیاهی هیدرولیز شده غنی از اسیدهای آمینه منشعب (لوسئین، ایزولوسیئین و والین) و فنیل آلانین به کمپوست در زمان پوشش دهی افزوده شد، افزایش عملکرد وجود خواهد داشت.
اسیدهای آمینه پروتئین
سخن آخر …
مشاهدات، این نتیجه را تائید میکند که، مکمل سازی کمپوست قارچ در اوایل سیکل رشد منجر به افزایش عملکرد کشت دوم قارچ میشود.
منبع دیتا قارچ
:: بازدید از این مطلب : 58
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0