هشدار: قبل از ورود کمپوست به سالن پرورش این ۱۲ مورد را کنترل کنید.


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود




تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان قارچ دکمه ای و آدرس loxgharch.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

قبل از ورود کمپوست به سالن های پرورش قارچ باید تمهیدات لازم از رعایت بهداشت تا امور مربوط به کارگران و … برای کشت دوره­ ی بعدی در نظر گرفته شود و یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد ولی اکثر سالن داران به آن توجهی نمی ­کنند، بررسی تجهیزات و وسایل داخل و خارج از سالن‌های پرورش قارچ و رعایت نظافت است. بسیاری از سالن داران پرورش قارچ، بدون هیچ برنامه‌ریزی قبلی برای دریافت کمپوست، اقدام به خرید کمپوست در تاریخ مشخص می‌کنند و فرصتی برای کنترل تجهیزات و وسایل و مهم‌تر از آن نظافت سالن قبل از بارگیری کمپوست قرار نمی‌دهند.

 در این مقاله به ۱۲ نکته از بررسی‌هایی که باید قبل از ورود کمپوست به سالن های پرورش انجام گیرد، می ­پردازیم.

۱- کنترل دستگاه های هواساز

دستگاه هواساز را باید از سه نقطه نظر کنترل کنید:

  • در صورت لزوم روغن‌کاری و گریسکاری در قسمت­ های مورد نیاز دستگاه حتماً صورت گیرد و آن را به دوره های بعدی موکول نکنید.
  • بررسی دقیق موتور دستگاه توسط خودتان و در صورت مشاهده نقصی یا تغییر در آن مشاوره با متخصص مربوطه
  • اطمینان از نحوه کارکرد دستگاه و در صورت ایجاد مشکل در کارکرد و کارایی با متخصص آن مشورت شود.

 

 

۲- بررسی سیستم برق دستگاه ها وسالن ها

سیستم برق سالن ها و دستگاه ها توسط متخصص مربوطه بررسی شود.

 

۳- کنترل سیستم روشنایی سالن ها

سیستم روشنایی سالن ها جهت کار کارکنان و کارگران بررسی شود تا در مراحل حساس دوران پرورش با مشکل تاریکی سالن ها روبرو نشوید.

نکته مهم:

فراهم نمودن شرایط آسایش و آرامش کارگران در نحوه کار آن ها و در نهایت در عملکرد شما بسیار مؤثر است. در شرایط روشنایی سالن ها، کارگران نیز (مخصوصاً قارچ چین ها) کار خود را با دقت و حوصله ی بیشتری انجام می دهند.

 

 

۴- کنترل مسیرهای راه آب و فاضلاب سالن ها

مسیرهای ورودی آب و فاضلاب در کف سالن ها و در کل مزرعه بررسی شوند تا دچار آب گرفتگی نشود، در صورت آب گرفتگی مسیرهای راه آب و فاضلاب، علاوه بر مشکلات تأسیسات، مشکل مهم تر شیوع آفات و بیماری‌ها را نیز خواهید داشت پس از این نکته براحتی عبور نکنید.

 

 

۵- کنترل طبقات داخل سالن‌ها

  • تست از جهت سالم بودن جوش ها
  • سیم کشی ها و تسمه ها با دقت بررسی شوند و در صورت پارگی، عملیات اصلاح و یا جایگزینی مجدد صورت گیرد.
  • قفسه ها به صورت دقیق کنترل شوند و در صورت زنگ زدگی، زنگ زدایی و رنگ آمیزی صورت گیرد.

 

 

 

 

 

 

۶- در صورت استفاده از گازوئیل، چک کردن میزان سوخت موجود در مخزن الزامی است.

۷- در صورت مجهز بودن واحد به بویلر، چیلر و سردخانه، تماس با تعمیرکار جهت کنترل و بازرسی دوره­ای مطابق زمان‌بندی مشخص شده از طرف شرکت سازنده باید انجام شود.

 

 

۸- بررسی سیستم های آبیاری سالن ها و مخازن مربوطه

 

۹- کنترل و کالیبره کردن دماسنج ها و دستگاه های اندازه گیری

 

 

۱۰- در صورت وجود سنسور در سالن­ ها، اطمینان از صحت کارکرد آن ها باید صورت پذیرد.

۱۱- کنترل درب­ های سالن­ ها و توری­ های نصب شده و در صورت پارگی و یا مشکل در درب­ ها، جهت جلوگیری از ورود حشرات و پاتوژن های بیماری زا اقدام به تعمیر شود.

 

۱۲- ضدعفونی کردن دستگاه ها و سالن ها

قبل از ورود کمپوست به سالن درصورت امکان باید در مدت حداقل ۸ ساعت، دمای سالن به حداقل ۷۰ درجه افزایش داده شود تا کلیه عوامل بیماری زا از بین برود در غیر این صورت باید سالن توسط مواد شیمیایی ضد عفونی گردد. به این منظور می بایست از محلول فرمالین استفاده کرد.

یکی از روش‌های بسیار خوب و ضروری در ضدعفونی سالن‌های پرورش قارچ دکمه ­ای قبل از کشت، فرایند کوکات cook out است. کوکات فرایندی است که طی آن با بخارآب دمای سالن را در ۷۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۰ ساعت حفظ می‌کنیم. این روش از روش‌های مناسب برای پاک‌سازی آلودگی‌ها در خلل و فرج دیوارها، قفسه‌ها و سالن‌های کشت می‌باشد و تأثیر شگرفی در کاهش و توقف شیوع بیماری‌ها و آفات دارد زیرا در این روش اکثر آلودگی‌ها نابود می‌شوند. پس از کوکات، سالن‌ها و قفسه‌ها را شسته و با فرمالین ۲% و یا کاربندازیم ضدعفونی کنید.

و یا بدین صورت عمل شود: به عنوان مثال جهت سالنی با گنجایش حدود ۲۰ تن کمپوست به این ترتیب عمل می نماییم که حدود ۴ لیتر فرمالین در مخزن آب دستگاه هواساز ریخته و بعد از پر شدن مخزن از آب، شیر ورودی به دستگاه را بسته تا غلظت فرمالین کم نشود، سپس مسیر خروجی هوا از سالن را مسدود نموده، دستگاه را روشن و بعد از اتمام محلول داخل مخزن دستگاه خاموش و به مدت یک روز ورودی و خروجی سالن بسته می‌ماند تا سم حداکثر تأثیر خود را داشته باشد. پس از آن خروجی سالن را باز کرده، دستگاه را روشن نموده تا سالن تهویه و آماده جهت ورود کمپوست گردد.

 

منبع: دیتا قارچ

 




:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : آزیتا
ت : چهار شنبه 11 فروردين 1395
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52170159-2', 'auto'); ga('send', 'pageview');